Contact via Whatsapp

Webflow vs WordPress: Wat is het verschil?

Webflow vs. Wordpress - Het verschil - MCO
Inhoudsopgave
Delen via:

Je bent op zoek naar het beste platform voor jouw (nieuwe) website. Maar welk CMS systeem kies je? Je komt al gauw uit bij Webflow en WordPress. Dit zijn beide platforms voor websiteontwerp en -ontwikkeling, maar ze verschillen in hun aanpak en doelgroep. Wij leggen je de verschillen en voordelen van beide CMS-systemen uit.

Wat is Webflow?

Webflow is een drag-and-drop websitebouwer die zich richt op ontwerpers en marketeers die bijna tot geen codering nodig hebben. Het biedt een gebruiksvriendelijke interface waarmee gebruikers visueel hun website kunnen ontwerpen en publiceren. Tevens zorgt Webflow ervoor dat alle updates automatisch worden doorgevoerd. Eenmaal live hoef je dus zelf geen handmatige updates door te voeren. Hierdoor is jouw website altijd up-to-date. De laadtijd van Webflow website zijn altijd hoog. Je hebt geen plugins nodig om de server optimaal te laten presteren. Dit regelt Webflow allemaal zelf. SEO aanbevelingen worden standaard aanbevolen en toegepast door Webflow wat zorgt voor een zoekmachine geoptimaliseerde website. Kortom een gebruiksvriendelijk en onderhoudsvriendelijk CMS systeem.

  • Drag-and-drop bouwer
  • Automatische updates
  • SEO vriendelijke website
  • Snelle laadtijd
  • Onderhoudsvrij CMS systeem

Wat is Wordpress?

Wordpress is een open source content management systeem (CMS) dat zich richt op ontwikkelaars en bedrijven die op zoek zijn naar flexibiliteit en aanpasbaarheid. Echter zal je bij WordPress altijd enige coderingservaring nodig hebben. Dit zorgt ervoor dat je geen enkele beperkingen hebt. Je zult dan wel zelf de code moeten schrijven om unieke elementen toe te voegen aan jouw website. Updates worden aangekondigd maar vragen wel om regelmatige handmatige inspanningen van de websitebeheerder. De laadsnelheid van WordPress wordt vertraagd door de vele plugins die nodig zijn om de website optimaal in te stellen. Kortom vele mogelijkheden voor gebruikers die zelf veel aan de knoppen kunnen draaien. Houd wel rekening met een tijdsintensiever onderhoudssysteem.

  • Open source CMS
  • Flexibele interface door eigen codering
  • Maatwerk websites
  • Handmatige updates
  • Mogelijkheid tot vele plugins

Welk platform is het beste voor welk bedrijf?

Kleine bedrijven die op zoek zijn naar een snelle en eenvoudige oplossing zullen waarschijnlijk beter af zijn met Webflow. Het is gemakkelijk te gebruiken en biedt veel opties voor het ontwerpen en publiceren van een professionele website zonder codering.

Grotere bedrijven die op zoek zijn naar meer flexibiliteit en aanpasbaarheid zullen waarschijnlijk beter af zijn met WordPress. Het biedt veel meer opties en functionaliteiten en is beter geschikt voor bedrijven die op zoek zijn naar een op maat gemaakte oplossing.

In het algemeen is Webflow een geweldige optie voor bedrijven die op zoek zijn naar snelheid en eenvoud, terwijl WordPress een betere keuze is voor bedrijven die op zoek zijn naar meer flexibiliteit en aanpasbaarheid.

Hoewel beide platformen geweldige opties zijn voor websiteontwerp en -ontwikkeling, is het belangrijk om te overwegen welke opties en functionaliteiten je nodig hebt en welke aanpak het beste bij je bedrijf past.

Geschreven door:

Wessel

UX/UI Designer / SEO-specialist bij MCO Marketing Collective

Geschreven door:

Vivian

Marketeer & strateeg MCO Marketing Collective

Klaar om impact te maken?

Kom in contact
Kom in contact
Up right arrow.
Up right arrow.