Contact via Whatsapp

Het belang van SEO-audits voor de gezondheid van jouw website

Het belang van SEO audits voor jouw website - MCO
Inhoudsopgave
Delen via:

Wil jij dat je website goed presteert? Dan is het belangrijk om regelmatig de gezondheid van jouw website te controleren. Dit noemen we ook wel een SEO-audit. Een SEO-audit helpt je om technische fouten op te sporen en te corrigeren, en om ervoor te zorgen dat de inhoud van je website aansluit bij de verwachtingen van zoekmachine gebruikers. SE Ranking is een uitstekend hulpmiddel om de gezondheid van jouw website te analyseren. Samen met SE Ranking leveren wij jou een adviesrapport op jouw website nóg betere te laten presteren.

Met een SEO-audit analyseren we de (technische) gezondheid van jouw website. Enkele aspecten die hierin belangrijk zijn:

  • De snelheid van de website
  • Het aantal 404-fouten
  • Het gebruik van zoekwoorden
  • Gebruiksvriendelijkheid op mobiele apparaten
  • Gebruikerservaring is ook enorm belangrijk. Daarom controleren we de inhoud van de website en bekijken we of deze aansluit bij de verwachtingen van de (gewenste) bezoekers.

Op basis van deze analyse geven we concrete aanbevelingen om de gezondheid van jouw website te verbeteren. Dit kan bijvoorbeeld het verbeteren van de snelheid van de website zijn of het vervangen van 404-fouten door werkende links en het optimaliseren van de content van jouw pagina’s voor zoekmachines. Daarnaast kunnen we ook ondersteunen bij het schrijven van nieuwe content die nodig is om jouw website beter te laten ranken in zoekmachines zoals Google.

Bij het uitvoeren van een SEO-audit is het belangrijk om regelmatig te blijven controleren of de aanbevelingen daadwerkelijk leiden tot verbetering. Hiervoor raadplegen we Search Console. Met behulp van deze tool kan je gemakkelijk zien wat voor impact van de aanpassingen zijn geweest. Door dit structureel bij te houden zorg je ervoor dat de website altijd up-to-date is.

In samenvatting: een SEO-audit is een uitstekend hulpmiddel om de gezondheid van jouw website te analyseren en te verbeteren. Door regelmatig te blijven controleren, zorg je ervoor dat de website altijd up-to-date is en aansluit bij de verwachtingen van de (gewenste) bezoekers. Heb je hier hulp bij nodig? Geen probleem wij helpen je graag!

Geschreven door:

Wessel

UX/UI Designer / SEO-specialist bij MCO Marketing Collective

Geschreven door:

Vivian

Marketeer & strateeg MCO Marketing Collective

Klaar om impact te maken?

Kom in contact
Kom in contact
Up right arrow.
Up right arrow.