Contact via Whatsapp

Teksten schrijven met AI - De top 5 AI writers

Teksten schrijven met AI - De top 5 AI writers
Inhoudsopgave
Delen via:

Sinds de introductie van Artificial Intelligence (AI) heeft er veel verandering plaatsgevonden in de manier hoe we content creëren. Met name het gebruiken van AI-tools gefocust op het schrijven van teksten (AI writers) kan je een hoop tijd besparen. Zo kun je met een AI tekst schrijver gemakkelijk bijvoorbeeld blogs, marketingcontent of zelfs gehele boeken produceren. Wel komen er een aantal dingen kijken bij het gebruik van deze tools en hebben ze ook beperkingen waar je goed op moet letten. Lees hier meer over de voordelen van AI writers, onze top 5 AI writers, praktische tips en waar je extra op moet letten met het gebruik van deze tools om negatieve effeceten te voorkomen.

Voordelen van het teksten schrijven met AI

 • Tijdbesparing: AI-schrijvers genereren snel concepten en eerste opzetjes voor je teksten. Hiermee wordt de tijd die je normaal nodig hebt voor research en schrijven een stuk minder.
 • Creativiteit: Ze bieden nieuwe perspectieven en ideeën die je kunt gebruiken als inspiratie
 • Verbeterde productiviteit: Met AI kun je meer content produceren in minder tijd, wat vooral nuttig is voor content marketeers en bedrijven.
 • Toegankelijkheid: AI-tools maken het makkelijker voor mensen om teksten te schrijven, ongeacht hun eerdere schrijfervaring.
 • Consistentie: Ze helpen bij het handhaven van een consistente toon en stijl over verschillende stukken content.

De top 5 AI writers

1. OpenAI's GPT-4
OpenAI's GPT-4, de opvolger van de populaire GPT-3, kan ik korte tijd goede teksten schrijven. Zeker met behulp van de vele plug-ins die worden aangeboden. Deze tool kan worden gebruikt voor het creëren van artikelen, het genereren van ideeën, en zelfs het schrijven van code. Het platform vereist wel een betaald abonnement. GPT-3 is wel gratis te gebruiken.

Meer weten over hoe je ChatGPT kunt gebruiken? Lees dan ons artikel over hoe je deze slimme tool in kunt zetten.

OpenAI's GPT-4

2. Jasper (voorheen bekend als Jarvis)
Jasper is een AI-writer die speciaal is ontwikkeld om marketeers, bloggers en ondernemers te helpen bij het produceren van sterke content. Het is duidelijk dat deze tool gefocust is op content, met meer dan 25 talen en een breed scala aan content templates. Jasper is wel een betaalde tool en is ietsje duurder dan concurrenten.

Jasper

3. Writesonic
Writesonic is een AI-gedreven tool die gericht is op het genereren van marketingcontent zoals e-mails, advertenties, en landingpagina's. Wat Writesonic onderscheidt, is de nadruk op het creëren van content die is geoptimaliseerd voor conversie. Writesonic biedt zowel gratis proefversies als betaalde abonnementen aan.

Writesonic

4. CopyAI
CopyAI richt zich op het vereenvoudigen van het contentcreatieproces. CopyAI heeft een eenvoudige interface en een uitgebreid aanbod aan contenttypes, van social media posts tot productbeschrijvingen. CopyAI biedt een gratis basisabonnement aan met beperkte maandelijkse credits, naast natuurlijk meer uitgebreide betaalde opties.

CopyAI

5. Rytr
Rytr is een AI-writer die zich onderscheidt door zijn gebruiksgemak en veelzijdigheid. Het is een uitstekende keuze voor freelancers, kleine bedrijven en content creators die op zoek zijn naar een instapmodel AI-writer. Rytr biedt een goed gratis abonnement aan evenals betaalbare premium opties.

Rytr

Praktische tips bij het gebruik van een AI Writer

 • Begin met een duidelijke opdracht: Geef de AI duidelijke en specifieke instructies. Zo is de kans op sterke content het grootst.
 • Gebruik het als een draft tool: Beschouw de output van AI als een eerste versie die je verder kunt verfijnen en personaliseren.
 • Wees creatief met inputs: Experimenteer met verschillende stijlen en tonen in je prompts om unieke content te genereren.
 • Controleer en bewerk grondig: Vertrouw niet blind op de AI; voer altijd een grondige controle en bewerking uit om fouten of onnauwkeurigheden te corrigeren. AI biedt niet altijd de correcte informatie.

Waar je extra op moet letten bij het schrijven van teksten met behulp van AI

 • Genericiteit: AI-gegenereerde teksten kunnen generiek of oppervlakkig zijn. Het is essentieel om de content aan te passen en te verrijken.
 • SEO Overwegingen: Hoewel AI nuttig kan zijn voor het genereren van een eerste opzet, is het belangrijk te onthouden dat Google AI-gegenereerde content kan herkennen. Dit kan potentieel negatieve gevolgen hebben voor SEO. Gebruik AI dus als een hulpmiddel voor het opzetten van je tekst, maar zorg ervoor dat de uiteindelijke teksten zijn hoe jij ze zelf zou schrijven.
 • Auteurschap en authenticiteit: Bewaak de authenticiteit van je content. Voeg iets van jezelf toe zodat jouw tekst niet een uit duizenden wordt.

AI-writers bieden vele voordelen voor het schrijven van content. Het is wel heel belangrijk om deze tools uitsluitend te gebruiken als ondersteuning bij het schrijven, niet als complete vervanging van je eigen stem.

Geschreven door:

Wessel

UX/UI Designer / SEO-specialist bij MCO Marketing Collective

Geschreven door:

Vivian

Marketeer & strateeg MCO Marketing Collective

Klaar om impact te maken?

Kom in contact
Kom in contact
Up right arrow.
Up right arrow.